Бердинських та ще 3 журналістів відпустили у Мінську / facebook.com/kristina.berdinskikh

У Мінську відпустили українську журналістку Христину Бердинських та ще трьох журналістів. Про це українка написала на своїй сторінці у Facebook.

«Поки ж скажу тільки, що 10 осіб залишаються в московському управлінні міліції ні за що. І ніхто нічого не пояснює», - написала вона.

У той же час консули України в Білорусі, незважаючи на звільнення української журналістки видання «Новое время» Христини Бердинських, намагаються з'ясувати причини її затримання у Мінську.

Відео дня

Читайте такожМЗС України: Поліція Москви пояснила затримання кореспондента УНІАН Цимбалюка і оператора "1+1"

Про це у коментарі УНІАН повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

Він підтвердив, що Бердинських у Мінську звільнили, а консули України у відділку поліції перебувають для з'ясування обставин затримання.

«Консули України у відділку поліції з'ясовують, що послужило причиною затримання, причиною та обставинами затримання», - сказав дипломат.

Як повідомляв УНІАН, раніше журналістка у Facebook написала, що її затримано у Мінську.

«Ми у бусі. Нас 13 осіб. Нам кажуть, що ми не затримані. Привезли з'ясовувати обставини в Московське РВВС», - зазначила вона.