REUTERS

Українські користувачі російської соцмережі "Вконтакте" отримують повідомлення від служби підтримки з інструкцією обходу блокування сайту на території України.

Читайте такожПісля заборони російських інтернет-ресурсів сайт президента України зазнає DDOS-атаки

"ВКонтакте завжди позиціонував себе поза політикою, наш сайт - це перш за все зручний майданчик для спілкування, де кожен може висловити свою точку зору незалежно від країни і національності", - йдеться в поширеному повідомленні.

Відео дня

Далі адміністрація сайту рекомендує користувачам скористатися низкою варіантів, які дозволяють обійти блокування соцмережі. Серед них розширення для браузерів, які перенаправляють трафік через інші сервери, сервіси VPN і мережу Tor.

скріншот

Як повідомляв УНІАН, 15 травня президент україни Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про оновлення списку санкцій проти ряду російських компаній, згідно з яким в Україні буде заблоковано доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Одноклассники», ресурсів Yandex, Mail.ru, а також заборонено використання бухгалтерського програмного продукту 1С.

Механізм блокування доступу до російських інформаційних ресурсів в Інтернеті та заборони використання бухгалтерського програмного продукту 1С доручено відпрацювати Кабінету міністрів і Службі безпеки України за участю Нацбанку.