У листі хлопчик попросив Путіна повернути тата / фото УНІАН

Дев’ятирічний син заарештованого у Російській Федерації українського журналіста Романа Сущенка написав лист президенту РФ Володимиру Путіну з проханням повернути батька додому. Скан-копію листа Максима Сущенка опублікував у Twitter російський адвокат Марк Фейгін.

"Я Максим Сущенко, син Романа Володимировича Сущенка 1969 р.н., українського журналіста, який зараз знаходиться у СІЗО "Лефортово" у Москві. Наприкінці вересня минулого року, коли він приїхав у Москву до родичів, його забрали. За весь цей час я його не бачив і жодного разу з ним не говорив. Виходить так, що для моєї мами і сестри, які зі мною в Києві, глава сім'ї тепер я. Саме тому я звертаюся до Вас особисто", - написав Максим Сущенко.

"Від Вас багато залежить у долі мого батька, і в моїй долі також. Думаю, якщо б Ви особисто вникли в цю історію, то у мене був би хороший шанс знову зустрітися з батьком", - сподівається дитина.

Відео дня

Читайте такожФейгін оскаржив рішення суду РФ про продовження арешту Сущенка до 30 червня

"Сподіваюся, що ця історія, завдяки і моєму листу, може закінчитися, і батько повернеться додому", - йдеться у листі.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ 30 вересня у Москві затримали кореспондента агентства "Укрінформ" Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації, які є державною таємницею". Кримінальну справу було порушено за статтею "шпигунство".