7 серпня завершилося зарахування абітурієнтів, рекомендованих на бюджетну форму навчання / УНІАН

Інформація про абітурієнтів, які були зараховані до вищого навчального закладу, з'явиться сьогодні у персональних кабінетах вступників. Про це повідомив директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров в ефірі «112 Україна».

«Вчора завершився важливий етап вступної кампанії. ВНЗ були видані накази про зарахування на бюджетну форму навчання абітурієнтів, які отримали ці місця за адресним розміщенням держзамовлення», - сказав він.

За словами Шарова, тепер відбуватиметься процес переведення на бюджет осіб, які мають пільги або за пріоритетними спеціальностями перебувають у списках черговиків.

Відео дня

Читайте такожУ Житомирі склали присягу курсанти Житомирського військового інституту ім. Корольова (фото)

«Щоб мати можливість бути переведеним на місце держзамовлення, вступник повинен прийти до вузу, де оцінять, чи має він шанс на переведення, подати документи і укласти договір. Тому що в цьому випадку саме договір є підставою для зарахування до вишу. Далі в порядку черги відбуватиметься переведення. Для цього складаються відповідні реєстри. При цьому є одна категорія вступників, яка гарантовано, якщо потрапляє в реєстр, обов'язково і швидко переводиться. Це діти загиблих захисників України», - додав він.

Як повідомлялося, 7 серпня завершилося зарахування абітурієнтів, рекомендованих на бюджетну форму навчання. У Міносвіти заявили про проблемність вступної кампанії і пояснили причини.