Вартість вилученого становить близько 20 тис. гривень / pixabay.com

У Дніпрі оперативники управління протидії наркозлочинності перекрили канал надходження метадону з Одеси. Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Один з підозрюваних чоловіків та його дружина перебувала на обліку як хворі, які потребують препарати замісної підтримуючої терапії. Регулярно за листком призначень вони отримували медичний препарат «Метафін», діючою речовиною якого є метадон. Після цього препарат переправлявся в Дніпро.

Всі ці подробиці з'ясували співробітники управління протидії наркозлочинності, які в червні серпня документували діяльність злочинної групи у складі 3-х чоловік. Зловмисники займалися поширення метадону, метамфетаміну та екстазі. 3 серпня правоохоронці провели оперативну закупівлю метафіну, що дозволило провести обшуки за місцем проживання підозрюваних.

Відео дня

9 серпня в квартирі одного з чоловіків відбувся санкціонований обшук, під час якого правоохоронці виявили та вилучили 2 г метамфетаміну, 32 таблетки екстазі і 78 таблеток метафіну різного дозування. 10 серпня поліцейські провели обшук за місцем проживання спільника підозрюваного. У нього в квартирі вони виявили 1 таблетку екстазі, 9 таблеток метафина, 200 г макової соломки.

Читайте такожНа Одесщині затримано молдаванина, який розшукується Інтерполом за торгівлю наркотиками

За цінами «чорного ринку» вартість вилучених речовин становить близько 20 тис. гривень. Вилучене психотропну речовину направлено на дослідження в НДЕКЦ. Один з чоловіків затримано в порядку ст. 208 КПК.

Розслідування ведеться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНІАН, на Дніпропетровщині чоловік вирощував коноплю і перекидав через огорожу в'язниці. Правоохоронці підрахували, що за цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотичних речовин скласти більше 200 тис. гривень.