Иллюстрация / REUTERS

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям утриматися від поїздок до країн Карибського басейну у зв’язку з ураганом “Марія”, а тим, хто перебуває в регіоні, виявляти підвищену обачність, без зайвої потреби не залишати укриттів. Про це повідомляється на сторінці Департаменту консульської служби МЗС України у Facebook.

Зазначається, що, за інформацією Національного центру ураганів США, до північно-східних островів Карибського моря (Пуерто-Ріко, Гаїті, Домініканська Республіка, Гваделупа, Сент-Кіттс і Невіс, Монтсеррат, Мартиніка) наближається ураган “Марія”, якому надано четверту категорію рівня небезпеки. Найбільшої потужності ураган набуде, орієнтовно, 19-20 вересня.

Читайте такожПотужний ураган з Румунії рухається у напрямку України

Відео дня

МЗС рекомендує громадянам України, які перебувають у цьому регіоні, виявляти підвищену обачність, без зайвої потреби не залишати укриттів, а тим, хто планує його відвідати, – утриматися найближчим часом від поїздок.

«Під час перебування в районах, уражених буревієм, необхідно уважно стежити за повідомленнями місцевих органів про розвиток ситуації; дотримуватися інструкцій місцевих рятувальних служб, а також враховувати можливі зміни у русі сухопутного та повітряного транспорту», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, ураган "Марія" в Атлантичному океані посилився до п'ятої, найвищої категорії.