У Севастополі до 1 вересня наступного року побудують школу-колегіум. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій КУНІЦИН у доповіді на Громадському форумі «Севастополь за Куніцина!», що відбувся вчора.

«Ми цього року наполовину завершимо будівництво школи в Гагарінському районі, вчора нам ще 10 млн. грн. на неї виділили. І якщо ми могли б цього року добудувати, нам тоді б виділили кошти «повним рублем», але фізично не встигнемо», - сказав С.КУНІЦИН. За його словами, «до 1 вересня наступного року ми побудуємо школу, і це буде перша побудована в місті школа за 20 років».

Як повідомляв УНІАН, у серпні цього року на традиційній зустрічі з батьківським активом шкіл С.КУНІЦИН заявляв, що в місті буде побудовано школу-колегіум. «Хто б що не говорив, які б ярлики не наклеював, мовляв, школа «українська», - вона буде побудована», - сказав він. Разом з тим, голова міста тоді наголосив, що він «супротивник політизування навчального процесу: хтось на цьому набирає політичні очки, проводить якісь конференції, збори, опитування, а діти давно дали відповідь - результати севастопольських школярів саме з української, російської мов - одні з найкращих у країні».

Відео дня

На сьогодні в школах Севастополя навчальний процес на 97% здійснюється російською мовою.