Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, який спрощує відкриття бізнесу.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Держкомпідприємництва.

Згідно з повідомленням, відповідне рішення було ухвалено на сьогоднішньому засіданні уряду, найближчим часом документ буде передано на розгляд Верховної Ради.

Відео дня

Зокрема, законопроектом надається можливість засновникам юридичних осіб (окрім акціонерних товариств) створювати статутний капітал у розмірах і в складі, які необхідні для початку ведення бізнесу.

На даний момент статутний капітал для товариств із обмеженою відповідальністю повинен бути не менше суми, яка дорівнює одній мінімальній зарплаті, для акціонерних товариств – не менше 1250 мінімальних зарплат.

«Відповідно, засновникам не потрібно буде вносити гроші у вигляді внесків до статутного капіталу до моменту державної реєстрації. Запропоновані зміни також дозволять заощадити на оплаті послуг банків при відкритті тимчасових рахунків і на оплаті за нотаріальне засвідчення підписів засновників на засновницьких документах і рішеннях засновників про створення юридичної особи», – зазначили в прес-службі Держкомпідприємництва.

Крім того, проектом закону спрощуються вимоги щодо обов`язкового нотаріального оформлення окремих документів, які подаються для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та фізичної особи-підприємця.

«Спрощення й оптимізація процедури створення юридичних осіб різних організаційно-правових форм господарювання заохочуватимуть підприємців до заснування власної справи в складних економічних умовах і сприяти покращенню позиції України в рейтингу Світового банку Doing Business за критерієм «відкриття бізнесу», – сказано в повідомленні.