Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням від 31 жовтня задовольнив позовні вимоги Незалежної профспілки гірників України до Кабінету міністрів України, визнавши неправомірними процесуальні дії Кабміну щодо створення урядової комісії з розслідування причин і ліквідації наслідків аварії, що сталася 29 липня на шахті «Суходільська-Східна» (ВАТ «Краснодонвугілля»).

Про це УНІАН повідомили у прес-службі НПГУ, відзначивши, що до цієї урядової комісії не були включені ані представники галузевого чи територіального об`єднання НПГУ, ані представники первинної профспілкової організації НПГУ шахти «Суходільськая-Східна», членами якої були шахтарі, які постраждали в аварії.

Суд також визнав, що зазначені дії не відповідають вимогам пунктів №№ 42, 43 постанови Кабінету міністрів України від 25 серпня 2004 року № 1112 «Деякі питання розслідування і ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 29 липня стався вибух на шахті «Суходільська-Східна» (Луганська область), в результаті якого 26 гірників загинули, а двоє, які постраждали, пізніше померли в лікарні.