Заступник начальника міліції Вінниччини Віктор СЛОБОДЯНЮК та начальник управління карного розшуку Олександр ГЛЯНЬКО передали настоятелю Свято-Варваринського храму Ізюмського благочиння села Капітолівка Харківської області, отцю Олександру ікону, яку три роки тому викрали злодії.

Про це повідомили УНІАН у секторі зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

Отець Олександр розповів, що 10 грудня 2008 року, напередодні свята Святої Великомучениці Варвари з Свято-Варваринського храму, розташованого у селі Капітолівка, на Харківшині, невідомими особами була викрадена храмова ікона. Ця святиня була написана монахами на Афоні у Свято-Пантелеймонівському монастирі і привезена на Харківщину у 1901 році.

Відео дня

«У духовному плані ця святиня безцінна. Багато років поспіль до неї, як до заступниці, помічниці та покровительниці нашого храму зверталися люди та отримували від цієї Божої угодниці заступництво і милість», - сказав отець Олександр.

Наприкінці 2011 року на території Вінниччини працівники міліції затримали кілька злочинних груп, які займалися крадіжками старовинних ікон з церков та храмів на території України.

Зловмисники діяли у складі організованих груп. Спочатку вони вивчали церкву, її цінності, а через кілька днів скоювали крадіжки. У ході відповідних оперативно-пошукових заходів працівникам вінницької міліції вдалося затримати злодіїв та встановити коло осіб, які скуповували у них крадені духовні цінності. Таким чином вдалось знайти та вилучити викрадену ікону.