відділення приватбанку росзстріл

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні в невеликому залі судових засідань зібралися численні родичі і загиблих, і обвинувачених, представники прокуратури, два адвокати обвинувачених, а також журналісти, оператори. У зал суду під конвоєм було доставлено і п'ятьох обвинувачених. Родичі потерпілих пришли на засідання з квітами і фотографіями загиблих, знімки вони розвернули у бік обвинувачених.

Але засідання суду тривало буквально лічені хвилини. Суддя Станіслав Кутья повідомив, що не прибули троє адвокатів обвинувачених. Один адвокат надав суду свою заяву про те, що перебуває у відпустці, два інших не прибули до суду з невідомих причин.

Проте прокуратура виступила із заявою, що цю кримінальну справу суд не може розглядати за відсутності адвокатів. Тому суддя переніс засідання на 20 серпня.

Відео дня

Після оголошення про перенесення засідання в тісному, задушливому залі почалася емоційна перепалка між родичами. Родичі загиблих обурювалися тим, що суд умисне затягується, тоді як необхідно швидко його завершити й оголосити смертний вирок обвинуваченим. Родичі з другого боку почали доводити, що сьогодні не можна до затриманих ставитися як до вбивць, оскільки судом ще не доведена їхня вина.

Після закінчення короткого засідання близькі загиблих, деякі з яких приїхали з Дніпропетровська, Шахтарська, Старобешевого, ще довго не могли залишити судовий зал, деякі почали плакати. 56-річному батькові однієї з убитих дівчат Олександру Гурцеву стало погано, його почали поливати водою, дали валідол і викликали «швидку допомогу».

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня 2011 року в Донецьку під час спроби розбійного нападу на відділення «ПриватБанку» загинуло п'ятеро співробітників банку.

За інформацією банку, 8 червня 2012 року справу про вбивство п'ятьох співробітників відділення «VIP-центр» «ПриватБанку» в Донецьку було передано до суду з обвинувальним висновком.