Як повідомили УНІАН у прес-службі податкової міліції ДПС України в Сумській області, співробітники податкової міліції 9 серпня встановили одного з організаторів підпільного виробництва алкогольних напоїв: 38-річний мешканець м. Путивль, не маючи ліцензії на право торгівлі алкогольними виробами, за місцем свого мешкання налагодив виробництво горілчаної продукції і незаконно реалізував близько 1500 літрів алкогольних напоїв на суму 36 тисяч гривень. Горілчаний фальсифікат власного розливу він збував на території одразу двох районів області – Путивльського і Глухівсько­го. Для транспортування нелегальної продукції до пунктів призначення підпільник, який працює водієм-експедитором місцевого хлібокомбінату, використовував службовий автомобіль, де разом з хлібно-булочними виробами перевозив міцні напої. З метою встановлення обставин та отримання доказів організації підпільного виробництва співробітниками податкової міліції проведено перевірки за місцем мешкання підозрюваного, а також огляд службового автомобілю, що використовувався для транспортування незаконно виготовленої алкогольної продукції. За місцем мешкання останнього оперативники виявили знаряддя для виробництва ЛГВ, незаконно виготовлені алкогольні напої - 265 л та майже півтонни спирту на загальну суму 20 тисяч гривень. За результатами судово-медичного дослідження, проведеного спеціалістами Сумського обласного бюро судово-медичних експертиз, встановлено, що надана на дослідження рідина за своїми фізико-хімічними та органолептичними властивостями не відповідає стандартам, що діють в Україні, так як має завищений у 12 разів вміст альдегідів та сивушних масел. Вживання такого напою становить загрозу для життя і здоров’я людей.

Стосовно організатора підпільного бізнесу за фактом нелегального виготовлення, зберігання та транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України) порушено кримінальну справу.

У ході подальших заходів встановлено, що вилучений спирт має контрабандне походження і ввозиться на територію України з Російської Федерації поза пунктами митного пропуску одним з мешканців м. Середино-Буда Сумської області. При перевірці цієї інформації працівники податкової міліції виявили та вилучили зі складського приміщення, розташованого у прикордонній зоні (м. С.-Буда), 1360 пляшок зі спиртом ємністю 5 літрів кожна, запаковані в картонні коробки. Всього під час обшуку в рамках розслідування кримінальної справи вилучено 6800 літрів спирту вартістю понад 220 тис. гривень. Наразі працівники податкової міліції встановлюють постачальників спирту та канали його нелегального ввезення на територію України.

Відео дня

Загалом з початку року працівники податкової міліції області викрили 11 злочинів у сфері обігу підакцизної продукції, припинили діяльність 3-х підпільних виробництв горілки, вилучили з незаконного обігу понад 17,5 тонни спирту та лікеро-горілчаних виробів на загальну суму майже 700 тисяч гривень.