Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ два джерела в СБУ, поки що спецслужба не може сказати щось певне щодо можливого викрадення увечері 19 жовтня активіста «Лівого фронту» Л.Развозжаєва.

За словами джерел, в СБУ профільний департамент захисту державності України (Департамент "Т"), що займається в тому числі розробкою радикальних організацій і антитерористичною діяльністю, жодних операцій у Києві 19 жовтня не проводив.

Співробітники Служби безпеки стверджують, що вони поки не в курсі події. Один з офіцерів заявив ЛІГАБізнесІнформ, що українська спецслужба навряд чи має відношення до даної події, якщо вона й справді сталася. "На перехресті Лаврської і Цитадельної, де розташоване Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, розташовані 17 камер спостереження. Наші б не стали так світитися. Якщо щось і сталося - це буде обов'язково видно на записах камер", - заявило джерело.

Відео дня

Як повідомлялося, раніше 19 жовтня депутат російської Держдуми від партії «Справедлива Росія» Ілля Пономарьов заявив, що його помічника Л.Развозжаєва викрадено невідомими біля будівлі Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) в Києві.

Він не виключив, що Л.Развозжаєв «затриманий спецслужбами без будь-яких для того законних підстав і буде доставлений в РФ в порушення Конвенції ООН про біженців».