Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я.

Як нагадали в МОЗ, всього на лікуванні перебували 33 студента Київського національного університету ім. Шевченка. Серед госпіталізованих п'ять осіб з попереднім діагнозом - “гострий гастрит”, дев'ять - “харчова токсикоінфекція”, 19 - “гострий гастроентероколіт”.

«Станом на 15 липня 2013 року усіх хворих було виписано зі стаціонару», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Для розслідування причин виникнення спалаху було створено робочу групу, що розпочала роботу в осередку інфекції. Встановлено, що хворі харчувалися в їдальні Канівського природного заповідника. Всього в їдальні харчується 155 осіб, у тому числі студенти та викладачі. Харчування в їдальні організовано почергово за факультетами, з інтервалом у півгодини. Хворі студенти з різних факультетів та груп проживали у різних гуртожитках.

На цю тему: Кількість студентів КНУ, які отруїлися на практиці, зросла до 28 осіб

За попередніми результатами було встановлено порушення вимог санітарного законодавства на харчоблоці: були відсутні термометри контролю температури у низькотемпературному обладнанні для зберігання м'яса та філе курчат-бройлерів, не було зазначено кінцеві терміни придатності продукції, що зберігалася без промислової упаковки.