Фото: УНИАН

Народний депутат Валерій Головко звернувся до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням скасувати проведення цьогорічного Національного Сорочинського ярмарку і прийняти відповідну урядову постанову.

Як повідомили УНІАН в прес-службі депутата, у телефонній розмові з головою уряду він озвучив свою позицію, що «співпала із баченням ситуації» депутатами Полтавської обласної ради. 

Відео дня

Читайте такожОрганізатори Сорочинського ярмарку ввели пільги для учасників із зони АТО

За словами Головка, депутати облради вирішили відмінити проведення Сорочинського ярмарку. «Є й відповідне звернення громадськості та керівництва Миргородського району, які пропонували відкласти на невизначений час ярмарок через нестабільну ситуацією на Сході, загрозу терористичних дій та зважаючи на необхідність дотримання морально-етичних норм. Для району Сорочинський ярмарок — це візитна картка і розкручений бренд, проте громада все ж вирішила цього року обійтися без свята, дбаючи про власну безпеку», - зазначив депутат.

«Щороку ярмарок відвідують сотні тисяч гостей з різних куточків України та з-за кордону. Гарантувати безпеку такої кількості людей владі буде вкрай складно, адже чимала кількість міліціонерів та спецпризначенців нині воюють в зоні АТО чи охороняють стратегічні об’єкти», - зауважив Головко.

Читайте такожНа Полтавщині пропонують скасувати Сорочинський ярмарок через події на Донбасі

Як повідомляв УНІАН після суперечок щодо проведення ярмарку, днями прийнято рішення про його проведення з 18 по 24 серпня в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області.

Організаторами заходу виступили ТОВ «Сорочинський ярмарок» та Полтавська обласна державна адміністрація. Цьогорічний захід має відбуватися під гаслом «Україна єдина!».