"Афганці" проводять акцію протесту біля Офісу президента / фото УНІАН, Дмитро Хилюк

Представники Українського союзу ветеранів Афганістану та інших ветеранських організацій проводять Всеукраїнську попереджувальну акцію біля офісу президента.

Як передає кореспондент УНІАН, у заході беруть участь близько 300 людей.

До учасників акції вийшла представниця Офісу президента та запросила керівника спілки Сергія Червонописького на переговори. Також вона зазначила, що на зустрічі будуть представники міністерств, очільників яких вимагають звільнити учасники акції. Наразі представники спілки пішли на переговори.

Відео дня

Ситуація на вулиці Банковій спокійна. Громадський порядок забезпечує більше сотні правоохоронців. До радикальних дій учасники акції не вдаються.

Мітинг "афганців" під ОП: вимоги

Читайте такожПрофспілки вимагають від влади та бізнесу припинити порушення трудових прав українців (відео)Пікетувальники заявили про намір перекрити центральні вулиці Києва, якщо їхні вимоги не виконають.

Серед їхніх вимог:

  • особиста зустріч активу союзу з президентом України Володимиром Зеленським,
  • звільнення чотирьох міністрів: у справах ветеранів, соціальної політики, охорони здоров'я, культури та інформаційної політики.

Крім того, учасники акції наполягають, щоб у Верховній Раді зняли з розгляду законопроекти, "які звужують соціальний захист ветеранів війни та військової служби, що принижують їхню честь та гідність", а також вимагають введення державного медичного страхування ветеранів війни, забезпечення житлом ветеранів.

Вас також можуть зацікавити новини