Охтирський пологовий будинок отримає альтернативне опалення завдяки 'Лізі тепла'

Незважаючи ні на що життя триває, діти в Україні народжуються, а отже українські лікарні й пологові будинки матимуть теплу зиму – такою є мета проєкту "Ліга тепла" – відкритої благодійної ініціативи для бізнесів, започаткованої компанією Vodafone. Першим результатом роботи "Ліги тепла" стане опалення пологового будинку в місті Охтирка Сумської області. Про що було укладено меморандум між Vodafone, комунальним некомерційним підприємством Охтирської міської ради "Охтирська центральна районна лікарня", Охтирською міською радою та Благодійним фондом "Твоя опора".

В рамках благодійного челенджу українського бізнесу, мобільний оператор Vodafone та міжнародна компанія торгівлі товарами краси та здоров’я Watsons перерахували по 20 тисяч євро на проєкт встановлення системи альтернативного опаленняпологового будинку у місті Охтирка, яка постраждала від російського вторгнення. Виділені кошти будуть спрямовані на закупівлю технічного обладнання для обігріву приміщень та роботи з його встановлення.

"На порозі зимового сезону мені хочеться буквально зігріти малюків, які народжуються в Україні, - пояснює рішення компанії Ольга Устинова, СЕО Vodafone Україна. – У мене самої є дві чудові онучки і я знаю, яким важливим є тепло для малечі. Тому ми об’єднуємо український бізнес, щоб зігріти наших маленьких українців".

Окупанти свідомо б’ють по критичній інфраструктурі, намагаючись зруйнувати об’єкти тепло- та електропостачання. Зважаючи на ці виклики та ризики використання традиційних джерел опалення в умовах війни, було вирішено застосовувати для обігріву пологових і лікарень більш сучасне обладнання, що працює від альтернативних джерел енергії – теплові насоси, що використовують відновлювану енергію повітря або землі.  

"Це обладнання має високий коефіцієнт продуктивності,  воно надійне в експлуатації, екологічне і працює від енергії землі та повітря. Це дасть змогу обігрівати або додатково підігрівати, якщо ТЕЦ не буде працювати повністю або частково, - пояснює Олег Деніченко, медичний директор Комунального некомерційногопідприємства Охтирської міської ради "Охтирська центральна районна лікарня".

"Це дуже важлива соціальна ініціатива для нашого міста в реаліях війни. В приміщеннях пологового будуть встановлені кондиціонери, які забезпечать тепло взимку і комфорт влітку. – вітає ініціативу Павло Кузьменко, міській голова Охтирської територіальної громади. – Сподіваюсь, що інші компанії також приєднаються і підтримають ідею подарувати тепло малюкам".

Доєднатись до "Ліги тепла" може будь-яка компанія, умова участі – перерахувати 20 000 євро для обігріву пологових будинків альтернативними системами опалення та публічно оголосити про приєднання до "Ліги тепла". CEO компанії може зробити це на своїх сторінках в соціальних мережах, вдягнувши свій улюблений теплий шалик – символ проєкту. Готові приєднатись до "Ліги тепла" або хочете дізнатись про проєкт більше? Тоді заповнюйте заявку на https://www.ligatepla.com.ua/