ДБР передало державі понад 100 мільярдів гривень російських активів / фото УНІАН

За матеріалами кримінальних проваджень Державного бюро розслідувань державі загалом передано активів російських олігархів на суму понад 100 мільярдів гривень.

З них Агентство з розшуку та менеджменту активами (АРМА) наразі офіційно оцінило конфіскованого майна на 11,5 млрд грн. Ця робота триває.

Відео дня

Також націоналізовано різні частки статутного капіталу та майно росіян в інших важливих стратегічних галузях української економіки. Зокрема, це 100% ТОВ "Авангард-Віларті", яке окрім "Оушен Плаза Проджект (Кіпр) ЛТД" володіє компанією "Ітодер Інвестментс Лімітед" (Ethoder Investments Limited) та 66,65% "Інвестиційного союзу "Либідь".

Структури, підконтрольні Олегу Дерипасці, також брали участь в розширенні та реконструкції Дніпро-Бузького морського порту. У дохід держави повернуто земельні ділянки та нерухоме майно: сотні одиниць спеціальної та вантажної техніки, виробничих приміщень, складів, які росіяни використовували в Україні для збагачення.

Наразі накладено арешт та розглядається питання націоналізації Рівнеобленерго (93,2%), Херсонобленерго (99,9%), Чернівціобленерго (96,8%), Житомиробленерго (95,5%), Кіровоградобленерго (72,9%), а також 7 готелів та 2 ТРЦ, загальною вартістю 2 млрд грн.

Робота з виявлення та націоналізації майна, яке належить суб’єктам РФ, триває.