Проросійські активісти влаштували провокації на Алеї слави / фото 061.ua

Сьогодні, 9 травня, в Запоріжжі пройшло відразу декілька автопробігів. Попри те, що в місті чергують сотні правоохоронців, без провокацій не обійшлося.

Про це повідомляє 061.

Читайте також9 травня в Херсоні: поліція зафіксувала масове порушення карантину (фоторепортаж)

Відео дня

Проросійська організація «Полк Перемоги», яку у Запоріжжі очолює екс-регіонал Андрій Іванов, виставила червоні прапори з написом «Полк Перемоги». Провокацію влаштували біля Алеї слави.

Там покладали квіти містяни та знаходилися ветерани АТО, які провели патріотичний автопробіг від площі Героїв. У цей момент колона з червоними прапорами, яка їхала проспектом Соборним, зупинилася біля Алеї. Примітно, що раніше вони пересувалися містом просто колоною авто, не використовуючи будь-якої символіки, а прапори прикріпили до транспорту вже на під'їзді до Алеї слави.

Один з чоловіків зірвав червоний прапор і кинув на землю. Почалася словесна перепалка.

Проукраїнські активісти співали гімн України, в той час як прихильники "Полку Перемоги" - "Катюшу" і "Цей День Перемоги". Люди намагалися заблокувати колону, але в ситуацію втрутилася поліція.

Після чого проросійські активісти поїхали до меморіалу "Скорботна Мати".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, в Україні відбулося 495 заходів за участю майже 9 тис. осіб.

У Києві заходи 9 травня пройшли без суттєвих порушень правопорядку, складено чотири адміністративних протоколи.

В Одесі проросійські активісти провели акцію на Алеї слави. Також сьогодні в Одесі активісти та поліція заблокували два автопробіги з червоними прапорами. Один автопробіг організувала партія «Опозиційна платформа – За життя», інший - прихильники проросійського блогера Анатолія Шарія.