В Україні відбулося 495 заходів / фото УНІАН

Сьогодні, у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, в Україні відбулося 495 заходів за участю майже 9 тис. осіб.

Читайте такожДень перемоги в Одесі: крики про «ввічливих людей», перепалки та затримання (фото, відео)

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції України.

Зазначається, що до органів поліції надійшло 93 повідомлення про можливі порушення, за результатами їх відпрацювання відкрито чотири кримінальні провадження та складено 20 адміністративних протоколів.

За словами голови Національної поліції Ігоря Клименка, поліцейські в цілому забезпечили охорону громадського порядку та дотримання карантинних вимог під час заходів, водночас зафіксовано ряд порушень.

Зокрема, в Сумській та Луганській областях за фактами використання забороненої символіки відкрито кримінальні провадження за ст. 436-1 Кримінального кодексу України.

Ще два провадження розслідуються за ст. 296 "Хуліганство" ККУ – у Донецькій області за фактом пошкодження автомобілів учасників автопробігу та у Києві за фактом побиття в Дарницькому районі чоловіка, який мав при собі шарф з символікою однієї з політичних партій.

Глава Нацполіції зазначив, що адміністративні протоколи найбільше стосувалися використання під час заходів георгіївської стрічки або порушень правил карантину.

Як повідомляв УНІАН, у Києві заходи 9 травня пройшли без суттєвих порушень правопорядку, складено чотири адміністративних протоколи.

Водночас столична поліція сьогодні відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту в парку Партизанської Слави, де двоє невідомих побили 31-річного чоловіка з шарфом із символікою однієї з політичних партій.