Фото Метінвесту

Економіст Борис Кушнірук прокоментував проведені обшуки в компанії "Метінвест". За його словами, такі дії завдають удару як по внутрішньому, так і міжнародному іміджу країни.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу". Журналісти зазначають, що обшуки на підприємствах групи, незважаючи на документально засвідчену податковою відсутність боргів у компанії викликають тривогу в суспільства.

За словами економіста Кушнерука, такі обшуки "повністю дискредитують Україну як правову державу".

Читайте також"Метінвест" інвестував у навчання української молоді 180 мільйонів гривень

"Уявляєте, якщо вони дозволяють собі так поводитися з великим бізнесом, як нахабно і беззастережно вони це роблять із малим бізнесом?", – висловив обурення Кушнірук.

Нагадаємо, податкові органи підтвердили відсутність заборгованості на Північному, Інгулецькому і Центральному гірничо-збагачувальних комбінатах групи компаній "Метінвест", на яких правоохоронні органи проводили обшуки 1 лютого. Компанія заявила про тиск на бізнес та закликала правоохоронців працювати у правовому полі.

У "Метінвесті" нагадали, що податкові відрахування компанії в 2021 році склали майже 53 млрд грн, що у 2,5 рази більше, ніж за рік до того.