Ілюстрація REUTERS

Уповноважений президента з прав дітей Микола Кулеба заявив, що іноземцям потрібно заборонити використовувати послуги сурогатного материнства.

Читайте такожУ готелі "Венеція" у Києві на батьків очікують ще 62 дитини, народжені сурогатними матерями - Денісова

Про це він заявив під час брифінгу. Він додав, що більшість дітей, народжених сурогатними матерями, вивозять за кордон. "Для іноземних пар потрібно цей ринок закривати. Щодо українських пар, треба це обговорювати, дискутувати, тоді ми можемо говорити про впорядкування цієї діяльності. Якщо говорити про тих дітей, які народжуються від сурогатних мам, то більше 80% - це діти, які йдуть за кордон", - сказав Микола Кулеба, передає 112.ua.

Відео дня

Він додав, що у більшості країн заборонено сурогатне материнство, тому що в такому випадку дитину позиціонують як товар. В ООН заявили, що комерційне сурогатне материнство рівносильне продажу дітей. агалом сурогатне материнство заборонене в Німеччині, Австрії, Швейцарії, Данії, Норвегії, Нідерландах, Швеції, Італії, Франції та деяких штатах США.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова додає, що наразі в столичному готелі "Венеція" перебуває 73 дитини, народжені методом сурогатного материнства.

"До мене звернулося 91 подружжя з проханням допомогти отримати дозвіл на в'їзд/виїзд в нашу країну, щоб забрати своїх 97 новонароджених дітей. Це стосується 8 клінік, які на сьогодні мають таких дітей у себе і чекають цих батьків. Що стосується готелю "Венеція" - там 73 дитини, 62 - ще чекають на батьків", - сказала Людмила Денісова.

Україна вже видала 79 дозволів для батьків, які приїжджають з Аргентини, Італії, Іспанії та Франції. Вони два тижні перебуватимуть на карантині і тільки після цього зможуть побачити своїх дітей.

Як повідомляв УНІАН, в готелі "Венеція" перебувають діти, які були народжені сурогатними матерями. Через карантин їхні батьки-іноземці не змогли вчасно приїхати за дітьми.