Судове засідання у справі щодо нардепки від «Євросолідарності» Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій (Олени Біленької) перенесли на 10 листопада.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте також"Підбирайте слова": онуці Фокіна не сподобалося, як його називають у ЗМІ

Суд у Львові відбувся за зачиненими дверима. Журналістів не впустили, заявивши про карантинні обмеження. Хоч Федина та Звіробій написали клопотання, щоби пресу допустили до зали.

Через відмову адвокати заявили про відвід судді, тож засідання перенесли.

На підтримку жінок під стінами суду зібралося понад 20 військових волонтерів. Вони, як й обвинувачені, чекали на засідання й самого Володимира Зеленського – потерпілого у справі.

Що передувало

  • Торік у жовтні Федина та Звіробій оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня.

Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема, висловилися щодо ризиків життю глави держави. Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися з Зеленським на передовій.

"Там несподівано може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", - сказала Федина.

  • 10 лютого 2020 року Печерський райсуд Києва застосував до Звіробій запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з необхідністю носити електронний браслет. 10 березня суд застосував до Федини запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.
  • 8 травня суддя повернула прокурору клопотання про продовження запобіжного заходу Звіробій. Відтоді до Звіробій не застосовується жодного запобіжного заходу. 12 травня ДБР завершило досудове слідство у справі.