Коляда заявила, що місія фонду залишиться незмінною - "рятувати людей на війні та змінювати країну" / УНІАН

Благодійний фонд "Повернись живим" очолила екс-міністр у справах ветеранів Оксана Коляда.

Як передає кореспондент УНІАН, про на прес-конференції заявив колишній голова правління фонду Віталій Дейнега.

Читайте такожРада церков просить уряд послабити карантин для вірян

Відео дня

"Наш минулий рік, мені здається, був найуспішнішим після 2014-го за історію існування фонду. Ми змогли відстояти Міністерство у справах ветеранів..., ми змогли вплинути на переговорну позицію України в "нормандському форматі", здійснити правильний відбір до збірної "Ігор нескорених" та інші", - зазначив Дейнега.

Він представив Коляду як давнього друга і партнера благодійного фонду. "Людина, з якою фонд зробив дуже багато. Вона ветеран війни на Донбасі, має звання полковника, керувала Міністерством у справах ветеранів та мала серед ветеранів тільки хороші відгуки... У нас є успішний досвід співпраці і вона компетентна в усіх напрямах, в яких працює фонд", - наголосив Дейнега.

Своєю чергою, Коляда заявила, що місія фонду залишиться незмінною - "рятувати людей на війні та змінювати країну".

Вона зазначила, що крім продовження роботи щодо допомоги українській армії, планується розширення роботи фонду з ветеранами. "Я думаю, що мій прихід у фонд буде підйомом на якийсь інший рівень. Цей напрям роботи буде у вигляді розробки певних системних змін... Звичайно, це продовження допомоги армії, це військовий напрям, це навчання, технічна підтримка наших підрозділів. Надпотужний напрям, який тут існує, і для мене це було великим відкриттям, - це робота аналітичного відділу... Ми будемо розвивати цей напрям і, я думаю, що держава у вигляді фонду "Повернись живим" отримає надпотужного партнера в розробці політик і в подальшій імплементації добрих і якісних змін, потрібних нашій країні", - наголосила очільниця фонду.

Читайте такожВ українського політв’язня запідозрили COVID-19, але росіяни не роблять аналізів – Денісова

Коляда також зазначила, що планує розвивати й медійний напрям роботи фонду.

Вона додала, що найближчими місяцями фонд презентує майбутній план своєї роботи з конкретними кроками, пропозиціями та дедлайнами.

Дейнега також зазначив, що фонд продовжить купувати для армії тепловізори та прилади нічного бачення.

Як йдеться в повідомленні на сайті фонду, за шість років існування на рахунки фонду "Повернись живим" надійшло понад 163 мільйони гривень від благодійників з України та з-за кордону.

На кошти доброчинців було придбано понад 950 тепловізорів, понад 1,3 тис. планшетів з програмним забезпеченням для артилеристів "Броня", 160 квадрокоптерів, 20 авіаційних GPS і понад 60 автівок.

Крім того, зазначається, що фонд встановив радарні комплекси на фрегат "Гетьман Сагайдачний", тральщик "Горлівка" і корабель "Донбас". Інструктори фонду провели навчання для понад 3,7 тис. військових.

Наразі фонд складається з кількох відділів: військового (куди входять менеджери по роботі з військовими та інструктори зі снайпінгу, артилерійської та мінно-вибухової справи), фінансового, ветеранського, комунікаційного та аналітичного.