Гендиректор 1 + 1 media Ярослав Пахольчук назвав маніпаляцією позицію «Медіа Групи Україна», яка стверджує, що конкурс АРМА на управління активами медіахолдингу UMH нібито є «прихованою передачею ліцензій».

Читайте такожСуд передав медіахолдинг Курченка в управління АРМА

Як повідомляє "НВ Бізнес", Пахольчук вказав, що переможець конкурсу стає тимчасовим розпорядником активу, у якого немає прав відчуження.

Відео дня

«У тебе є обов'язок витримувати умови Ліцензії. Тому це маніпуляції і страх керівництва МГУ програти в конкурентній боротьбі. Наша експертиза в управлінні цими активами значно більша", - підкреслив топ-менеджер 1+1 media.

Що таке UMH

  • Холдинг UMH group був заснований в 1994 році. Він управляє портфелем з понад 50 брендів на ринках онлайн-ЗМІ, радіо і преси, залишаючись одним з найбільших медіахолдингів України.
  • Власником холдингу з 2013 року був олігарх Сергій Курченко, який втік з України після втечі президента Януковича.
  • У портфелі холдингу були друковані та онлайн-видання "Корреспондент", "Теленеделя", Forbes Україна (ліцензія була відкликана після потрапляння Курченка до списку санкцій) та інші.

Конкурс на управління активами UMH

  • Суд передав медіахолдинг UMH Курченка під управління АРМА у вересні 2019 року. Це майно, майнові та корпоративні права були заарештовані в грудні 2015 року.
  • У конкурсі на управління активами медіахолдингу UMH претендувала серед інших медіагрупа 1+1 media. Однак, в медіагрупі Ріната Ахметова конкурс розкритикували, назвавши його "прихованою позаконкурсною передачею ліцензій на мовлення" і затребували його скасувати.
  • На повторному конкурсі АРМА планує знайти управителя для активами медіахолдингу UMH.
  • Це корпоративні права 72 юридичних осіб, акції (цінні папери) 7 юридичних осіб, майнові права інтелектуальної власності на знаки для товарів і послуг, завірені 283 свідоцтвами на знаки для товарів і послуг; а також нерухомість та обладнання, заарештовані в грудні 2015 року — вересні 2019 року.