Голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций злякався запитання журналістки з приводу закупівель "швидких" і спробував вигнати її за допомогою нацгвардійців.

Відео з цим епізодом поширюється Telegram-каналами. Як можна побачити в ролику, керівник Одеської області поводиться неадекватно, а свій кабінет називає "режимним об'єктом".

Читайте такожУкраїнський журналіст взяв інтерв'ю у кримської "прокурорки" Поклонської: у Зеленського жорстко відреагували

Наявні ознаки кримінального правопорушення — перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

"Губернатор Одеської області Куций так злякався запитання журналістів про 85 машин швидкої допомоги, які ховає на базі санітарного транспорту через їхню некомплектність, що викликав прямо на інтерв'ю Нацгвардію і вимагав вивести знімальну групу з кабінету", - написав нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський.

За словами народного обранця, 85 "швидких" поставлені за президентською програмою, на якій "хтось там з Одеської обладміністрації наварив 5%".

"Машини, поставка яких була обмежена 1 травня, приїхали в Одесу без обладнання. Опечатані. І кинуті на задньому дворі Обласного центру швидкої допомоги та медицини катастроф", - наголосив Дубінський.

Як повідомлялося, з початку року на журналістів нападали 26 разів, найбільше - на карантині.