Головний архітектор Президентського університету розповів яким буде майбутній виш

На прес-конференції Українського кризового медіацентру головний архітектор Президентського університету Віталій Молочко розповів яким буде майбутній університет.

На його думку, такого рівня об'єктів в Україні досі не зводилося.

"За 30 років ми не збудували жодного вишу, у нас немає технологів. Але нам потрібний такий великий проєкт", - пояснив Віталій.

Відео дня

Президент Володимир Зеленський у травні цього року під час форуму "Україна 30" анонсував ідею створення нового вишу та підписав указ про будівництво інноваційного вишу.

Університет має стати інноваційним освітнім простором для підготовки фахівців із шести сфер: біотехнології, нанотехнології, космічні технології, IT та кібербезпека, міжнародні комунікації.

Перша черга включає блок аерокосмічних технологій, нанотехнологій, блок інформаційних технологій, кібербезпеки та штучного інтелекту, блок біотехнології та науки про здоров'я, блок енергетичних технологій, блок глобалізації та міжнародних комунікацій, блок дослідницької та експериментальної медицини. А також апартаменти для викладачів, адміністративне приміщення, покрівлю, планетарій, загальні зони, підземний паркінг, рекреацію, концертний зал.

А вже в другу та третю чергу планують побудувати технопарк та оздоровчий комплекс із басейнами.

Головний архітектор Президентського університету розповів яким буде майбутній виш

Але не обійшлось і без скандалів. 3 лютого, коли розпочався демонтаж частин 19-го павільйону на ВДНГ організатор благодійного фестивалю "Кураж" Олена Гудкова написала пост в фейсбуці про те, що їй особисто обіцяли залишити цей павільйон. Обурення викликало шквал критики щодо президентського університету. Проте після відвідування Офісу президента Олена Гудкова повідомила, що конфлікт улагоджений.

Першу чергу Президентського університету буде запущено до жовтня 2023 року.