false

Брацлавські хасиди без пригод зустріли Рош а-Шана в Умані. 

Про це УНІАН повідомили в Об'єднаній єврейській громаді України, спеціальний представник якої вирушив до Умані на час Рош а-Шана.

Єврейський Новий рік в Умані почався 18 вересня о 19: 05. 

Відео дня

Брацлавські хасиди зібралися в невеликій кількості в синагозі, яка розташована при могильному комплексі Раббі Нахмана-цадика, могила якого є центром паломництва. У синагозі хасиди прововели вечірню молитву, після чого почалися традиційні пісні і танці. 

При цьому, як зазначив спецпредставник ОЄГУ, вулиці Умані у святкову ніч були фактично порожніми: в зоні паломництва можна було зустріти тільки поодинокі групи хасидів. 

У той же час вулиці патрулювала велика кількість поліцейських, що відповідають за правопорядок під час свята. 

До ранку 19 вересня в єврейському районі Умані не сталося жодного інциденту: святкова ніч для брацлавських хасидів минула спокійно, про що повідомили в ОЄГУ.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців та медиків брацлавські хасиди змогли безпечно зустріти Рош а-Шана. 

Так, в Умані працювала хасидська "швидка допомога", діяла єврейська лікарня, де ОЄГУ повідомили, що за минулу добу тільки 7 паломників зверталися за допомогою.

Крім цього, ізраїльські поліцейські надавли допомогу українським колегам, які не зафіксували жодної крадіжки за останні три дні в зоні паломництва. 

Також в Умані працювала поліція діалогу, в обов'язки якої входить забезпечення комунікації між паломниками та правоохоронцями, проведення роз'яснювальної роботи серед брацлавських хасидів. 

Варто зазначити, що правоохоронці проводять роботу з виявлення тих іноземців, які незаконно прибули до Умані: двох хасидів вже затримали і передали прикордонникам.