У КМДА зробили прогноз щодо "червоної" зони карантину в Києві / фото УНІАН

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) прогнозують, що столиця перейде у "червону" зону карантину не раніше наступного тижня.

Про це розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, пише РБК-Україна.

За словами чиновника, на цей час у Києві "червоній" зоні відповідає один з показників – за рівнем госпіталізації пацієнтів.

Відео дня

"Це видно зі статистики від Міністерства охорони здоров'я. Також показник завантаженості ліжок з киснем на сьогодні становить 63% з 65%. Для переходу у "червоний" рівень два індикатори повинні перевищувати норму три дні поспіль", – зазначив Поворозник.

Читайте такожПерший день COVID-обмежень у поїздах: як перевіряють пасажирів на вокзалі в Києві (фоторепортаж)Він припускає, що вже наступного тижня Київ може "почервоніти", якщо показники продовжать погіршуватися: "Це точно буде не швидше, ніж у понеділок - вівторок, якщо за показником завантаженості ліжок з киснем ми перетнемо кордон в 65%. Найімовірніше, це буде наступного тижня".

Також Поворозник повідомив, що 22 жовтня збереться штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, який "обговорить та оголосить киянам майбутні обмеження, щоб вони були готові":

"Ми зараз нічого додатково вводити не будемо. Ми будемо обговорювати обмеження заздалегідь, щоб бути готовими до переходу у "червону". Після засідання штабу ми їх озвучимо для того, щоб всі були готові до переходу Києва у "червоний" рівень епідемічної небезпеки. Тобто після переходу столиці у "червону" зону місто буде жити за цими новими правилами, щоб вони ні для кого не були несподіваними".

Карантин в Україні: "червона" зона

Як повідомляв УНІАН, станом на сьогодні, 21 жовтня, "червоний" рівень епіднебезпеки встановлено на території Херсонської, Запорізької, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей. З 23 жовтня у "червону" зону потрапить Сумська область.

інфографіка УНІАН

Вакцинація в Україні: статистика

З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 8 мільйонів 373 тисяч 550 людей. З них повністю імунізовані та отримали дві дози вакцини – 6 мільйонів 743 тисяч 615.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини