Компанія, до якої причетні російські олігархи, намагається судитися з 'АТБ'

Нещодавно стало відомо про те, що ТОВ "Херсонська обласна енергопостачальна компанія"  хоче стягнути вартість електричної енергії, яку влітку 2022 року було нібито поставлено до магазинів "АТБ", що знаходилися на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Для цього енергокомпанія подала позов до Господарського суду Одеської області, при цьому посилаючись лише на власні внутрішні дані. Сума позову становить 2 млн 155 тис. 46 грн. (разом із більш як 62-тисячною пенею).

В мережі "АТБ" ситуацію вважають "дивною", адже вони вже три десятки років успішно працюють на вітчизняному ринку та мають реноме прозорого і патріотичного бізнесу, який апріорі не здійснює господарської діяльності на тимчасово непідконтрольних територіях.

Відео дня

"Компанія є форпостом продовольчої безпеки країни, постійно надає підтримку українським захисникам, добровольчим формуванням, медикам, волонтерам, рятувальникам, мешканцям деокупованих територій тощо", - заявили в "АТБ".

Там нагадали, що за фактами захоплення колаборантами вищезгаданих магазинів навіть були порушені кримінальні справи. ТОВ "АТБ-МАРКЕТ" тоді направила постачальникам електроенергії офіційні листи щодо припинення діяльності у магазинах у зв’язку з тимчасовою окупацією. Також були сплачені відповідні послуги з відключення цих об'єктів від енергопостачання, чому є документальні підтвердження, а жодні угоди з енергопостачальником на підтвердження нібито споживання електричної енергії у зазначений період не підписувалися.

В "АТБ" припускають, що суть справи криється у самому позивальнику. За даними ЗМІ, ТОВ "Херсонська обласна енергокомпанія" (яка подала також клопотання про банктрутство) належить "ВС Енерджі Інтернейшнл", а бенефіціарами цієї групи є російські олігархи Євген Гінер, Михайло Воєводін і Олександр Бабаков.