До пенсіонерів безперешкодно їздили родичі, один з відвідувачів став джерелом інфікування / kv.npu.gov.ua

Поліція Київщини оголосила про підозру директорці будинку для літніх людей, де від COVID-19 померли троє пенсіонерів.

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Про інфікованого коронавірусом пенсіонера з села Зазим’я правоохоронців поінформували медики. Щоби перевірити інформацію, за вказаною адресою прибули працівники Броварського відділу поліції.

Відео дня

Читайте такожПослаблення карантину в Україні з 11 травня: що буде дозволено

Встановлено, що будинок для літніх людей функціонував нелегально, з порушенням санітарних та епідемічних норм. Його директор, фізична особа-підприємець,  з початку карантинних заходів щодо нерозповсюдження поширення коронавірусу не забезпечила належного догляду, надання медичної допомоги,  проведення лікарського огляду та не вжила заходів до ізоляції хворих.

Слідчі поліції провели комплекс заходів і встановили, що мешканці цього пансіонату, попри карантинні заходи, вільно пересуватися територією села без масок.

Також встановлено, що до них безперешкодно приїздили родичі, відвідувачі, один із яких і став джерелом коронавірусу.  У результаті таких карантинних порушень захворіли на COVID-19 понад десять пенсіонерів, троє з яких померли.

Правоохоронці повідомили про підозру директорці будинку для літніх людей у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 325 ККУ. Триває слідство.

Як повідомляв УНІАН, уперше за час боротьби Києва з пандемією, минулої доби в столиці - три летальних випадки від коронавірусу. За словами Кличка, до лікарень столиці госпіталізували 20 пацієнтів. Інші – лікуються на самоізоляції, під контролем лікарів.