Козаки вже ведуть перемовини з цього приводу із чиновниками на рівні сіл / ria-m.tv

Козаки у Мелітополі Запорізької області вирішили вийти на вулиці у ролі народної поліції.

Про це повідомляє місцеве видання РІА-Мелітополь.

Сьогодні відбулась церемонія відкриття, на якому організація відкрила свою канцелярію. З імпровізованої сцени військо прохопилось і про намір посилити контроль над громадською безпекою власною присутністю.

Відео дня

Читайте такожКримського політв'язня Умерова декілька разів примушували взяти участь у "голосуванні" щодо Конституції РФ

«Ми готуємо формування, яке у ролі народної поліції буде здійснювати охорону громадського порядку. Такі функції ми виконували й раніше: виїжджали до Криму, Почаєва, Києва, у Мелітополі – на багатьох заходах», – сказав отаман куреня Ігор Лисенко.

Козаки вже ведуть перемовини з цього приводу із чиновниками на рівні сіл.

«Козаки так само, як й поліція, мають право проводити затримання і складати адмінпротокол… І непокора козакам прирівнюється до непокори поліцейському», – упевнені в організації.

У поліції ж наголосили, що громадські формування можуть залучатися до охорони громадського порядку і державного кордону лише після проходження спеціальної реєстрації та здійснювати таку діяльність винятково за участі поліції.

«На цей час громадське формування відповідно до чинного законодавства не зареєстровано. Лише після реєстрації можливе обговорення співпраці з правоохоронними органами. Діяльність таких громадських формувань відбувається лише із залученням співробітників поліції», – повідомили у коментарі Радіо Свобода у відділі комунікації поліції регіону.

Як повідомляв УНІАН, у Дніпрі сталася словесна сутичка між правоохоронцями та місцевими активістами, які хотіли повісити на пам’ятник зірваний напередодні прапор ОУН-УПА.