Частину коштів спрямували на зарплати працівників «Київавтодору» / kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що близько 400 мільйонів гривень, які влада виділила комунальникам на посипання доріг, дозволить заощадити тони дорожньої солі у наступну зиму.

Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу 21 травня.

Читайте такожУ Львові небагато підстав послаблювати карантин – головний медик міста

Відео дня

За словами міського голови, підготовка до осінньо-зимового періоду починається завчасно – на початку літа. І ніхто не знає, якою буде зима – сніжною чи ні. Дорожню сіль комунальники купують ще з літа й осені.

При цьому Кличко зауважив, що через безсніжну зиму не всі запаси солі витратили. Залишки солі – понад 44,5 тисячі тонн  - згодяться й на наступний сезон. Тому місто, стверджує Кличко, витратить значно менше на закупівлю солі.

Крім того, частину коштів спрямували на зарплати працівників «Київавтодору».

Як повідомляв УНІАН, у сезон з 2019 на 2020 рік столичні комунальники з «Київавтодор» витратили більше коштів на прибирання і вивіз снігу, ніж торік.

Згідно з офіційною інформацією, у період з листопада 2018 по квітень 2019-й «Київавтодор» витратив 328,2 мільйона гривень на утримання доріг і тротуарів у столиці в осінньо-зимовий період. Тоді як у такий же сезон, але цього року, витрати зросли до 395,4 мільйона гривень.