Чоловік свою провину заперечує / фото Патрульна поліція Львівщини

У Львові Галицький районний суд оштрафував містянина на 17 тисяч гривень, визнавши його винним у порушенні карантину.

Як пише zaxid.net, чоловік перебував на вулиці без документів, що посвідчують особу, чим порушив "карантинну" постанову Кабміну. Це сталося 3 листопада на проспекті Чорновола. Сам відповідач стверджує, що не зобов'язаний носити з собою документи.

У прес-службі патрульної поліції області розповіли журналістам, що того дня до них звернувся продавець магазину електроінструментів. Він повідомив про конфлікт з клієнтом, який не хотів вдягати захисну маску. На порушника склали адміністратичний протокол за відсутність маски та документів. Це передбачено постановою уряду.

Відео дня

У підсумку суд вирішив, що чоловік дійсно порушив карантин. На нього наклали штраф у 17 тисяч гривень. Він може оскаржити цю постанову в апеляційному порядку.

Як повідомляв УНІАН, раніше  на Сумщині суд наклав штраф на чоловіка, який перебував на вулиці без паспорта. Пізно ввечері 1 листопада його зупинили поліцейські з проханням надати документ, проте він його при собі не мав.

20 вересня на засіданні Кабінету міністрів України було ухвалено рішення про продовження адаптивного карантину та режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.