Без щеплення не входити: на Одещині чиновники припинили приймати невакцинованих / фото blitz.if.ua

В Одеській області міська рада відмовилась приймати невакцинованих проти коронавірусу громадян. Люди скаржаться, що не можуть навіть отримати довідку.

Як повідомляє "Думская", невакцинованих не хочуть приймати у Балтській міській об'єднаній територіальній громаді. Їх перестали пускати в адміністративні приміщення мерії і старостинських округів.

Оголошення в ОТГ / фото "Думская"

Місцеві жителі скаржаться, що без документа від сімейного лікаря про вакцинацію або про те, що людина перехворіла, неможливо отримати навіть довідку про склад сім'ї.

Відео дня

Читайте такожВ аеропорту Одеси тепер можна зробити щеплення проти COVID-19

Обмеження запровадили на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ще 6 липня. Проте відповідних розпоряджень мера, головного санітарного лікаря і рішень міськради ще немає.

Люди обурені: на Одещині чиновники припинили приймати невакцинованих проти коронавірусу (документ)
Люди обурені: на Одещині чиновники припинили приймати невакцинованих проти коронавірусу (документ)

Зазначили, що комісії з ТЕБ та НС не могли ухвалювати таке рішення.

COVID-вакцинація в Україні

В Україні активно триває кампанія з вакцинації. Станом на 14 липня першу дозу щеплення отримали 4 643 647 людей, другу – 2 688 903.

Найбільш активно вакцинують у Києві та області, а також на Полтавщині, Черкащині та Чернігівщині. Найгірші показники в Одеській, Волинській, Івано-Франківській та Закарпатській областях.