фото metinvestholding.com

Перший недержавний Гірничо-металургійний університет "Метінвест політехніка", старт будівництва якого запланований на цей рік в Маріуполі, створить нову історичну цінність місту і стане платформою для нового покоління.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів нідерландський архітектор проекту, директор компанії MADMA urbanism + landscape та архітектурного бюро MASA architects, що працює над проектами по всьому світу, Хірокі Мацуура.

"Проект повинен, по-перше, створити нову історичну цінність. По-друге, виглядати як якась сталева коштовність. І по-третє - стати платформою для нового покоління", - сказав Мацуура.

Відео дня

Архітектор підкреслив, що його метою в цьому проекті є поєднання сучасних мотивів та історії.

"Я завжди кажу - ми нічого не робимо проти історії, ми і є частина історії. Для мене найкращий спосіб віддати належне історії - додати в неї щось з нашого часу. Тому ми будемо відновлювати сам парк і додавати нові елементи. Ми будемо шукати баланс між старим і новим для того, щоб все зв'язати та зміцнити. І тоді ми теж зможемо стати частиною історії", - повідомив Мацуура.

Як повідомляв УНІАН, перший недержавний Гірничо-металургійний університет, заснований групою "Метінвест", відкриється в Маріуполі. Це буде повноцінний ВНЗ з професійним викладацьким складом, сучасними освітніми програмами та технологіями, дипломами держзразка і можливістю безкоштовного навчання.

Будівництво планується в Міському саду Маріуполя, територію якого повністю реконструюють під час будівництва.

Перший набір студентів в гірничо-металургійний університет "Метінвест політехніка" запланований на вересень 2022 року.