В Одесі буде оголошено конкурс на створення монумента письменнику-сатирику Михайлу Жванецькому, повідомив мер міста Геннадій Труханов / фото instagram.com/truhanov_official/

Міський голова Одеси Геннадій Труханов запропонував встановити в місті пам'ятник письменнику-сатирику Михайлу Жванецькому.

Читайте такожВ Одесі через смерть Жванецького оголосили день жалоби

Найближчим часом мають оголосити конкурс.

Відео дня

«Я впевнений, що ми поставимо пам'ятник Михайлу Жванецькому на однойменному бульварі Жванецького. І це буде абсолютно правильно. По-одеськи. Данина глибокої поваги самому великому одеситу. Ми оголосимо конкурс. Фактично я це вже зробив. Я попрошу нашого голову комісії з дизайну Михайла Реву оголосити це в творчих колективах і встановити певні рядки, а потім ми далі визначимо переможця», — сказав Геннадій Труханов.

Смерть Жванецького: що відомо

Про смерть Жванецького повідомили 6 листопада. Йому було 86 років. За місяць до цього представник сатирика оголосив, що той завершує концертну діяльність, але буде продовжувати писати книги.

Жванецький народився 6 березня 1934 року в Одесі. Він - перший і беззмінний президент Всесвітнього клубу одеситів. Жванецький - автор книг "Зустрічі на вулицях","Рік за два", "Моя Одеса", "Жінки", "Одеські дачі", "Зібрання творів". Останнім часом сатирик разом з дружиною Наталією Жванецькою і сином Дмитром жив у Москві. 

У березні 2014-го Жванецький підписав звернення діячів мистецтва проти окупації Криму. У 2015 році Міністерство культури України внесло його до "білого списку" діячів мистецтва, які підтримали Україну.