Ткаленко буде перебувати в лікарні до 29 липня / фото facebook.com/artem.shevchenko

Віталія Ткаленка, який 1 червня "замінував" міст Метро у столиці, перемістили зі слідчого ізолятора до психлікарні.

Читайте також"Підривнику" мосту Метро у Києві повідомили про підозру

Про це в коментарі УНІАН повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

Відео дня

"Вчора терміново помістили його до лікарні у зв'язку зі зміною запобіжного заходу", - сказала вона і додала, що вказане клопотання напередодні було терміново внесене до Дніпровського райсуду Києва, розглянуте і задоволене.

Максимець нагадала, що раніше чоловікові обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, і до часу внесення застави його мали утримувати в СІЗО.

"Там його після обрання запобіжного заходу оглянув фельдшер... І через його неадекватну поведінку і схильність до суїциду викликав «швидку» психіатричну допомогу, і його також оглянули, надали свій консультативний висновок. Й адміністрація СІЗО нам повідомила, що вони рекомендували утримувати його не в умовах слідчого ізолятора, а в спеціалізованій медичній установі, під наглядом, в умовах, що виключають його небезпечну поведінку", - пояснила речниця.

Так, екстрено було проведене судове засідання, суд задовольнив клопотання і увечері 5 червня чоловік був доставлений до спеціалізованого медзакладу у селищі Глеваха на Київщині. Там він перебуватиме до 29 липня включно, згідно з рішенням суду. Наступні рішення щодо долі затриманого ухвалюватимуться з урахуванням висновків психолого-психіатричної експертизи, яка може бути призначена вже наступного тижня.

На уточнювальне запитання, як виявилася схильність Ткаленка до суїциду, Максимець пояснила, що затриманий не намагався заподіяти собі смерть, але "висловлював наміри про те, що якщо його утримуватимуть в СІЗО, що він щось з собою зробить".

"Тому для його власної безпеки, для безпеки осіб, які могли б бути з ним в одній камері, лікарі рекомендували все ж таки йому змінити запобіжний захід. Що йому краще бути в лікарні, де йому зможуть надати фахову психіатричну допомогу", - сказала речниця прокуратури.

Також наразі з'ясовується, чи не перебуває Ткаленко на обліку в якомусь спецзакладі, адже під час судового засідання було надано інформацію про те, що начебто півроку тому у нього був "поганий психічний стан".

Як повідомляв УНІАН, 1 червня 32-річний житель Києва Ткаленко зателефонував до поліції з погрозою підірвати міст Метро у Києві. Чоловіка затримали. Зброї чи вибухівки у нього не виявили.

2 червня Ткаленку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Ткаленко пояснив, що надав неправдиве повідомлення про замінування мосту з метою привернути увагу до проблем в його житті.

3 червня Дніпровський райсуд Києва обрав Ткаленку запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення застави у 315,3 тис. грн.