Фото mil.gov.ua

Частина позовів, що подали до суду подали компанії, які програли відкрити тендери на Prozorro на постачання продуктами харчування українських військових, вже виграні Міністерством оборонмм. Членкиня Громадської антикорупційної ради МО Дана Яровая дала позитивну оцінку роботи юристів відомства та системи адміністративних судів.

"Чотири суди по оскарженню переможців по харчуванню на Prozorro виграно. Але є ще бажаючі посперечатись. Хочу віддати належне юристам Міністерства оборони та суддям Адміністративного суду. Може так і почнеться реформування судової системи, коли вся увага прикута до судових засідань. Сьогодні навіть преса на слуханнях була", - зазначила автор посту.

За її словами, з початку поточного тижня має розпочатися підписання контрактів з переможцями відкритих торгів.

Відео дня

"З понеділка Міністерство оборони обіцяло почати підписувати контракти. Лупаємо цю скалу далі", - підсумовує Дана Яровая.

Нагадаємо, що 6 червня Міністерство оборони України провело відкриті тендери через Prozorro на закупівлю 22 позицій їжі для армії, внаслідок чого вдалося зекономити більше 6 млрд грн.

Як раніше повідомляла волонтерка та членкиня Громадської антикорупційної ради Міноборони Дана Ярова, тільки на тендерах у 16 областях зекономили 3 мільярди 252 мільйони коштів. Однак результати торгів були оскаржені у Київському оружному адміністративному суді компаніями, що програли.

"Один з учасників, який дав на торгах найвищу ціну і жодною копійкою не поступився, почав засипати позовами адміністративний суд м. Києва по різним контрагентам, чим фактично блокується робота колегіального органу міністерства", - зазначала Дана Ярова.

Як повідомлялося, мова йде про компанію "Трейд Граніт Інвест", яку ЗМІ пов’язують із підприємцем Андрієм Адамовським.