Про наявність другого громадянства адвокат радить повідомляти в ТЦК / фото mil.in.ua

Адвокат Ростислав Кравець розповів, що в Україні є особи з подвійним громадянством, тож під час повномасштабної війни виникає логічне запитання: чи можуть цю категорію мобілізувати.

У своєму YouTube-каналі правник одразу виключив осіб, які виїжджають на постійне місце проживання, тому що саме для них передбачено зняття з військового обліку.

"Чи можлива мобілізація осіб, які мають подвійне громадянство, можу вам одразу сказати: ці особи у зв'язку з тим, що вони не вийшли з громадянства України, можуть бути мобілізовані. Навіть якщо вони повідомлять про наявність другого громадянства", - каже Кравець.

Відео дня

Він радить особам з подвійним громадянством обов'язково подати відповідні документи наявності у вас іншого громадянства в територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

"Це потрібно зробити обов'язково, щоб надалі це не стало підставою для притягнення вас до кримінальної відповідальності за державну зраду. Тим більше, якщо йдеться про громадянство країни-агресора або країни, яка їй допомагає", - наголосив адвокат.

Мобілізація в Україні

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ запровадили воєнний стан та мобілізацію. Призивають військовозобов'язаних українців віком 18-60 років, винятки - люди з відстрочкою або виключені з військового обліку.

Нагадаємо, нещодавно Рада України вкотре подовжила мобілізацію та воєнний стан, цього разу - до 18 серпня 2023 року. Тож масова роздача повісток триватиме.

Також у квітні Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою в Україні розширили повноваження ТЦК. Тепер вручити повістку українцям можуть в будь-якій області. 

Вас також можуть зацікавити новини: