Фільм може пропагувати культ насильства і жорстокості / Фото: zakon.kz

На Харківщині прокуратура розслідує факти про порушення прав і свобод дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства під час зйомок кінофільму у Харкові.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора, ювенальні прокурори прокуратури Харківської області зареєстрували кримінальні провадження за фактами катування, а також виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства (ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 300 КК України).

Читайте такожУ мережі спалахнув скандал через знущання над дітьми з українського притулку у фільмі російського режисера

Відео дня

За результатами аналізу даних з мережі Інтернет, виявлено факти, які можуть свідчити про порушення прав і свобод дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства під час зйомок кінофільму «ДАУ.Дегенерація» на території міста Харкова.

За інформацію правоохоронців, неповнолітнім особам, вірогідно з числа дітей-сиріт, групою осіб у процесі кіновиробництва могли бути заподіяні фізичний біль або моральне страждання шляхом насильницьких дій.

Крім того, із оприлюднених кадрів фільму вбачається, що відео, з якого отримані ці зображення, може мати ознаки твору, що пропагує культ насильства і жорстокості, або дискримінації.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління Головного управління Нацполіції в Харківській області за процесуального керівництва ювенальних прокурорів прокуратури області.

Нагадаємо, раніше дитячий омбудсмен Микола Кулеба звернувся до поліції з вимогою розслідувати використання немовлят з українських дитячих будинків у зйомках фільму «Дау. Дегенерація» зі сценами насильства. Даний проект став скандальним через сцени насильства і сексу, багато з яких були реальними.