Поліцейські розшукали тітку дівчинки, і поки дитина буде з нею / фото Національної поліції

На Херсонщині 11-річна дівчинка сама зателефонувала на лінію "102" зі словами: "Я не знаю, що мені робити", бо боялася лишатися вдома з батьками.

Маленька жителька Бериславського району розповіла, що батьки п'яні сваряться і тато виганяє її з мамою з дому, повідомляє відділ комунікації поліції області.

На місце виїхали працівники ювенальної превенції та представники сільської ради. Батьки були вдома, обоє у стані сильного алкогольного сп'яніння. Жінка підтвердила, що чоловік її ображає та виганяє з дому разом із донькою. Родина стоїть на обліку як така, що перебуває у складних життєвих обставинах.

Відео дня

"Дитина пожалілася інспектору, що за день ще нічого не їла, в будинку не було харчів. Дівчинка сказала, що боїться залишатися з батьками. Зважаючи на всі умови, було ухвалено рішення тимчасово вилучили дівчинку з родини. Поліцейські розшукали її тітку, яка приїхала за племінницею, і поки дитина буде з нею", - розповіли правоохоронці.

Поліція склала на батьків адміністративні протоколи за вчинення домашнього насильства та неналежне виконання батьківських обов'язків. Після проведення необхідних перевірок буде вирішуватися питання щодо доцільності повернення дитини в сім'ю.

Раніше УНІАН писав, що відтепер сповістити про випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі можна онлайн. 9 грудня в Україні презентували сайт урядової "гарячої лінії" 1547 - 1547.ukc.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини: