В Україні стартувало ЗНО \ Фото УНІАН

У Львівській області на COVID-19 протестували усіх вчителів, які мали долучитися до складання ЗНО. В результаті захворювання виявили у 32 викладачів.

Читайте такожВ Україні стартує ЗНО: що брати на тестування з математики, правила та умови допуску

Про це на сторінці у соцмережі повідомив мер Львова Андрій Садовий. До того ж, посадовець наголосив, що тестування методом імуноферментного аналізу (ІФА) пройшли 1645 викладачів шкіл. Вчителів, у яких виявили хворобу до проведення ЗНО не допустили. Такі заходи мерія провела, аби убезпечити учнів від зараження. 

Відео дня

"Сьогодні маємо першусесію ЗНО з математики. Всі 1645 вчителів, які залучені до проведення оцінювання, пройшли ІФА-тестування. 32 працівників замінили через хворобу. Наш обов‘язок зробити все необхідне, щоб діти думали про навчання, а не хвилювались про небезпеку зараження. Саме тому все організовано чітко за протоколом", - зазначив мер.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Україні розпочинається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, що триватиме до 17 липня. Сьогодні майбутні абітурієнти складатимуть тести з математики.Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня; з фізики — 2 липня; з іспанської, німецької, французької мов — 6 липня; з англійської мови — 7 липня; з історії України — 9 липня; з біології — 13 липня; з географії — 15 липня; з хімії - 17 липня. Інформацію про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 29 липня.