В Україні стартує ЗНО / фото УНІАН

В Україні розпочинається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, що триватиме до 17 липня. Сьогодні майбутні абітурієнти складатимуть тести з математики.

Читайте такожЦе був треш: Зеленський побажав гарних результатів для учасників ЗНО (відео)

Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня; з фізики — 2 липня; з іспанської, німецької, французької мов — 6 липня; з англійської мови — 7 липня; з історії України — 9 липня; з біології — 13 липня; з географії — 15 липня; з хімії - 17 липня.

Відео дня

Інформацію про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 29 липня.

За інформацією т.в.о. міністра освіти і науки Любомири Мандзій, на основну сесію ЗНО зареєструвалися 379 тис. 493 учасники.

Для всіх учасників Український центр оцінювання якості освіти підготував майже 83 тис. аудиторій у понад 5,1 тис. пунктах тестування.

Надруковано 1 млн 166 тис. 280 зошитів сертифікаційних тестових завдань.

Сесія відбуватиметься з дотриманням карантинних вимог, учасники тестування мають бути у захисних масках, їм безконтактно вимірюватимуть температуру тіла тощо.

До проведення ЗНО залучено 242 тис. 650 працівників і 11 тис. 630 медиків.

Разом з тим, згідно з законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року», у зв’язку із запровадженням карантинних заходів учні, які завершують здобуття загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації (ДПА).

Водночас учні, які завершують навчання в закладах середньої освіти, мають право за власним бажанням пройти ДПА, зокрема у формі ЗНО.

За даними Міністерства освіти і науки, скасування обов’язкової державної підсумкової атестації дозволить зменшити приблизно на 27-30% кількість учасників ЗНО і, відповідно, збільшити соціальну дистанцію між ними в аудиторіях.

Додаткова сесія триватиме з 23 липня по 11 серпня. Результати додаткової сесії оприлюднять до 14 серпня. Вступна кампанія до вишів розпочнеться 1 серпня.