фото УНІАН

Адвокат Миколи Злочевського Петро Бойко (адвокатське об‘єднання «Петро Бойко і Партнери») вважає дії Національного антикорупційного бюро України такими, що суперечать нормам кримінально-процесуального законодавства України.

Про це свідчить його заява у відповідь на повідомлення про розшук Злочевського М.В.

Адвокат стверджує, що його клієнт не переховується, про що в правовий спосіб було повідомлено слідство.

Відео дня

«Після повідомлення НАБУ про необхідність Злочевському М.В. з’явитись на допит, я 21.07.2020 о 10 годині ранку повідомив керівника групи детективів НАБУ Віталія Пісного щодо проживання пана Злочевського за межами України. Мною було передано слідству інформацію щодо країни перебування та точну адресу проживання Злочевського М.В., а також інформацію про те що Злочевський М.В. готовий співпрацювати зі слідством та надавати покази по цій справі», — зазначає адвокат Петро Бойко у своїй заяві.

Микола Злочевський готовий співпрацювати зі слідством, його адвокат стверждує, що він не переховується

За його словами, НАБУ добре відомо, що Злочевський М.В. не переховується від слідства, разом з тим цей факт свідомо нівелюється, є свідоме викривлення фактів з боку Національного антикорупційного бюро України. Адже маючи точну інформацію щодо місцезнаходження Миколи Злочевського, є можливість з'ясувати усі питання застосовуючи процедуру міжнародної допомоги, або у інший законний спосіб зручний для слідства.

Петро Бойко також наголошує, що Микола Злочевський не вчиняв і не має жодного відношення до подій, які намагаються йому інкримінувати.

Микола Злочевський не вчиняв і не має жодного відношення до подій, які намагаються йому інкримінувати

«Наголошуємо, що Злочевський М.В. не приховується від слідства, він мешкає за адресою, відомою слідству та готовий до співпраці зі слідством!», — йдеться в заяві Петра Бойка.

Сторона захисту вже оскаржила постанову про розшук в установленому законом порядку і закликає всіх учасників процесу до дотримання процесуальних норм.