ОЄОУ закликає лідерів єврейських організацій України виступити на підтримку будівництва меморіального комплексу в Бабиному Яру / фото УНІАН

В Об'єднаній єврейській общині України виступили із заявою на підтримку будівництва меморіалу в Бабиному Яру.

В ОЄОУ зазначили, що деякі громадські організації, без усіляких підстав імітуючи думку всієї єврейської громади України, перешкоджають будівництву меморіального центру в Бабиному Яру.

Читайте такожЄврейські громади закликали Київраду підтримати проект меморіалу у Бабиному Ярі та уникнути політизації теми Голокосту"Питання меморіалізації всесвітньо відомої трагедії Бабиного Яру має високий пріоритет важливості й вимагає негайного просування з максимальним рівнем підтримки, який є в суспільстві", - наголошують в общині.

Відео дня

Також там попередили, що у разі відсутності вирішення питання найближчим часом існує високий ризик того, що в Бабиному Яру меморіальний комплекс не буде побудований ніколи.

"Об'єднана єврейська община України заявляє про повну підтримку будівництва Меморіалу пам'яті в Бабиному Яру Меморіальним центром Голокосту "Бабин Яр", - йдеться у заяві.

Крім того, ОЄОУ закликає лідерів єврейських організацій України виступити на підтримку будівництва меморіального комплексу в Бабиному Яру та починає збір відповідних листів.