Люди зібралися біля Михайловського собору і пішли на Інститутську / скріншот Марія Лисенко/УНІАН

У Києві триває хода пам’яті на вшанування Небесної Сотні та борців за незалежність України.

Про це повідомляє кореспондент УНІАН.

З 19:00 у Михайловському соборі відбулася панахида за Небесною Сотнею. Після цього люди почали збиратися біля Стіни пам'яті, звідки вирушать маршрутом: вул. Трьохсвятительська – Європейська площа – вул. Михайла Грушевського – Кріпосний провулок – Інститутська – алея Героїв Небесної Сотні.

Небайдужі люди поклали квіти та запалили лампадки.

Організаторами Ходи виступили: ГО "Родини “Небесної Сотні”, "Рух опору капітуляції", Національний музей Революції Гідності, ГО “Ініціативна група постраждалих/поранених на Майдані”, ГО “Самооборона Майдану”, ГО “Асоціація медиків Революції Гідності”, рідні Героїв Небесної Сотні, учасники Революції Гідності.

Розстріли на Майдані 

  • 18-20 лютого 2014 року на Майдані були розстріляні близько сотні протестувальників.
  • Після розстрілів на Майдані тодішній президент Віктор Янукович втік до Росії, вивозячи "нажите" майно і гроші вантажівками з резиденції в Межигір'ї.
  • Слідом за Януковичем до РФ виїхав тодішній прем'єр-міністр Микола Азаров. Там же переховуються від українського правосуддя і силовики, які брали участь у вбивствах протестувальників.
  • Розслідування вбивств протестувальників на Майдані триває досі.
  • Напередодні сьомої річниці розстрілів на Майдані Верховна Рада ухвалила постанову, яка визначає Революцію Гідності одним з ключових моментів становлення української держави та виразником національної ідеї свободи.