Головні новини України 19 листопада 2020 / фото REUTERS

В Україні запроваджуються штрафи за неносіння масок на обличчі у громадських місцях. У столичному музеї Революції гідності пройшли обшуки.

Штрафи за неносіння масок у громадських місцях

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про запровадження штрафів за неносіння масок в громадських місцях.

Антирекорд коронавірусу

В Україні за добу коронавірус діагностували у 13357 людей. Це є найбільшим добовим приростом у країні від початку пандемії.

Відео дня

Всього в Україні лабораторно підтверджено 583510 випадків захворювання на COVID-19. Померли 10369 українців, вилікувалися – 266479 осіб.

Обшук у музеї Революції гідності

До музею Революції гідності напередодні річниці Євромайдану прийшли з обшуками. Директор музею Ігор Пошивайло розповів, що вилучили слідчі.

Як пояснили у поліції, обшуки у музеї проводяться в рамках провадження щодо зловживання службовим становищем. В СБУ, своєю чергою, зазначили, що провадження стосується меморіалу, але більше подробиць не надали.

Актуальні новини України 19 листопада 2020 / фото УНІАН

Наслідки скандального законопроекту КСУ

Зеленський провів відеозустріч з послами країн "Великої сімки". Він обговорив процедуру добору суддів в КСУ і пообіцяв залишити Артема Ситника директором НАБУ.

На зустрічі він також обговорив кроки по виходу з конституційної кризи. Він заявив про необхідність введення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування та забезпечення роботи антикорупційних органів.

Перемир’я на Донбасі

За добу на районі операції Об’єднаних сил зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку проросійських бойовиків.

Головні новини України: що важливо знати 19 листопада 2020