Головні новини України 4 грудня 2020 / фото УНІАН

У МОЗі озвучили можливі дати запровадження локдауну. Рада повернула кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Ймовірний локдаун

Міністерство охорони здоров'я України пропонуватиме уряду ввести плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня тривалістю на три тижні. В уряді пояснили, чи зупинять транспорт при жорсткому карантині.

Ситуація з коронавірусом

В Україні за добу виявлено 15131 нового хворого на COVID-19.

Відео дня

Всього від початку пандемії в Україні офіційно підтверджено 787891 випадок коронавірусної інфекції. При цьому 397809 осіб одужали, а 13195 випадків – летальні. 

В Україні оновили список країн "зеленої" і "червоної" зони. По прибуттю з Франції більше не потрібно проходити самоізоляцію.

Повернення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, яким, зокрема, повернула кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Протест підприємців у центрі Києва

У центр Києва підприємці вийшли на протест, вимагаючи скасування касових апаратів. Під час акції відбулися сутички з поліцією.

Верховна Рада тим часом ухвалила закон про підтримку бізнесу на період карантинних обмежень шляхом виплати одноразової матеріальної допомоги найманим працівникам і фізособам-підприємцям. Також нардепи схвалили закон Зеленського про підтримку ФОПів.

Новини України 4 грудня 2020 / фото УНІАН

Перемир’я на Донбасі

Російсько-окупаційні війська в ранковий час використали заборонені артилерійські системи 122-го калібру та 120-ти мм міномети, здійснивши обстріл українських позицій поблизу населеного пункту Водяне на Донбасі.

Український військовий отримав поранення внаслідок вогню ворожого снайпера у районі н.п. Луганське на Донбасі.

У Росії не змогли підтвердити інформацію про нібито незаконний  перетин російського кордону озброєними українцями і загиблого військового.

Головні новини України: що важливо знати 4 грудня 2020