Окупанти вивозять мелітопольців до Москви і "засуджують" до довічного ув'язнення / фото REUTERS

Рашисти з моменту окупації Мелітополя затримали понад 500 осіб. Зараз у полоні перебувають понад 70 жителів міста. І серед них є ті, кого вивезли до Москви для винесення вироку до довічного ув'язнення.

Такою інформацією поділився мер Мелітополя Іван Федоров у коментарі "Радіо Свобода".

"Сьогодні в полоні перебуває трохи більше ніж 70 людей. Вони перебувають у різних містах. Хтось копає окопи біля Полог, хтось сидить в комендатурі міста Мелітополя, а хтось невідомо де. Також є такі події, коли людей, наших мелітопольців, перевозять до Москви, в Лефортово, в СІЗО, щоб виносити вироки їм до довічного ув’язнення", — заявив Федоров.

Відео дня

За словами мера, найсильніше окупанти тиснуть на працівників сфери освіти, які відмовляються співпрацювати з ними.

Нагадаємо, постійний представник США в ООН Лінда Томас-Грінфілд повідомила, що фільтрацію на тимчасово захоплених територіях України контролюють чиновники з адміністрації Володимира Путіна. За різними оцінками РФ примусово депортувала від 900 тисяч до 1,6 мільйона громадян нашої країни. Найчастіше їх відправляють в депресивні регіони на Далекому Сході.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: